Sagurile de ceai beneficiază de sănătatea ochilor?

Sagurile de ceai beneficiază de sănătatea ochilor?

includem produse pe care credem că sunt utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link -uri de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.

Utilizarea pungilor de ceai pe ochi este un remediu accesibil și ieftin la domiciliu. Nu numai că ajută relaxarea, dar poate ajuta și cu mai multe afecțiuni ale ochilor.

Camellia Sinensis și Camellia Sinensis Assamica sunt două soiuri de plante de ceai care cresc în aproximativ 45 de țări, inclusiv China, India, Japonia și Sri Lanka și Sri Lanka .

Aceste două plante de ceai alcătuiesc cele mai frecvente tipuri de ceai, cum ar fi ceai negru, ceai verde, ceai alb și ceai oolong.

Unele studii științifice sugerează că ceaiul poate au proprietăți de vindecare și reduceți riscul de a dezvolta afecțiuni cronice.

Acest articol privește beneficiile utilizării pungilor de ceai pe ochi, indiferent dacă diferite soiuri de ceai afectează ochii în moduri diferite și cum să le utilizați .

Foarte puține studii au investigat în mod specific beneficiile utilizării pungilor de ceai pe ochi.

Unele dovezi au sugerat că utilizarea compreselor reci și calde pe ochi are beneficii, iar pungile de ceai sunt dimensiunea perfectă de utilizat ca compresă a ochilor.

Cercetătorii au examinat și beneficiile pentru sănătate ale proprietăților prezente în ceai , cum ar fi cofeina și polifenolii.

ca o compresă rece

Beneficiile utilizării pungilor de ceai ca compresie rece includ:

 • Reducerea cercurilor întunecate sub ochi. Vasele de sânge dilatate de sub ochi pot juca un rol în cercurile întunecate. Ținând o pungă de ceai rece peste zonă poate face ca vasele să se constrânge.
 • pungile care se micșorează sub ochi. O comprimare a sacului de ceai rece poate îmbunătăți aspectul de puf de sau umflarea ușoară sub ochi.
 • Slipirea ochiului roz. Ochiul roz, sau conjunctivita, apare atunci când membranele mucoase devin inflamate și umflate. O comprimare a sacului de ceai rece poate ajuta la ameliorarea o parte din uscăciune și inflamație.
 • Ochii roșii calmant. Ochii roșii sau de sânge apar atunci când vasele de sânge sub suprafața ochiului devin iritați. Plasarea pungilor de ceai rece comprese peste ochi poate ajuta la ușurarea acestei iritații.
 • ușurarea rănilor oculare minore. Dacă ochiul susține o lovitură de o minge, cot sau alt obiect dur, plasarea unei pungi de ceai rece comprese pe zonă timp de 15 minute poate reduce durerea și umflarea.

ca compresă caldă

Beneficiile utilizării pungilor de ceai ca o compresă caldă includ:

 • Reducerea blefaritei. Blefarita se referă la inflamația pleoapelor din cauza bacteriilor, a mătririi scalpului sau a problemelor cu glandele de ulei în pleoape. Ținând o pungă caldă de ceai peste ochii închiși timp de cel puțin 1 minut poate slăbi fulgii care sunt lipiți de genele și să împiedice glandele de ulei să se blocheze.
 • Scenând un stil. O glandă de ulei blocată provoacă, de obicei, un stil, care este o forță roșie, dureroasă, care crește sub pleoapă sau la baza pleoapei. Termenul medical pentru aceasta este un chalazion. Aplicarea căldurii cu o pungă caldă de ceai compresă la stil timp de 10-15 minute de două până la trei ori pe zi, poate ajuta la eliberarea puroiului și la vindecarea stilului.
 • Scutirea ochilor uscați. Ochii uscați apar atunci când ochii nu produc suficiente lacrimi sau când lacrimile se evaporă prea repede. Punerea pungilor calde de ceai pe ochi poate elibera uleiul de pe glande și îmbunătăți calitatea lacrimilor.

Nu există dovezi care să sugereze că utilizarea unei pungi de ceai este mai bună decât utilizarea unei pânze curate Înmuiați în apă rece sau caldă. Ceaiurile albe au antioxidanți și cofeină care pot ajuta cu anumite afecțiuni ale ochilor, în timp ce ceaiurile din plante pot calma iritarea și inflamația ochilor.

ceai negru și ceai verde

ceai negru și ceai verde conțin polifenoli , cofeină și anumite minerale. Unii dintre acești compuși pot avea proprietăți de protecție sau de prevenire a bolilor.

polifenolii acționează ca antioxidanți și pot proteja împotriva deteriorării radicalilor liberi. Polifenolii includ multe componente diferite, inclusiv epigallocatechin-3-galat (EGCG).

Unele cercetări sugerează că EGCG are efecte antiinflamatorii. Studiile suplimentare sugerează că polifenolii pot:

 • Încetă arsuri de la expunerea la soare
 • Prevenirea arsurilor solare
 • Vindecă arsuri și cicatrici

ceaiul verde poate fi mai eficient decât ceaiul negru, datorită faptului că are un conținut mai mare de flavonoid.

Cofeina din aceste ceaiuri are, de asemenea, efecte pozitive. Aplicarea cofeinei poate ajuta la îmbunătățirea elasticității pielii și la reducerea cercurilor ochilor întunecați, precum și la reducerea umflăturii și a pigmentării.

Autorii unui studiu din 2018 au descoperit că persoanele care beau ceai fierbinte zilnic au fost cu 74% mai puțin susceptibile să aibă glaucom decât cei care nu beau ceai fierbinte.

Deși multe studii au analizat efectele asupra sănătății ceaiului negru, alb și verde, Centrul Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă Rețineți că în prezent nu se știe dacă este sau Nu au beneficii concludente pentru sănătate.

ceai de mușețel

Oamenii au folosit în mod tradițional ceaiul de mușețel pentru a ameliora infecțiile ochilor, conductele lacrimogene blocate și conjunctivita.

It It De asemenea, conține flavonoide, deci poate fi util să reduceți inflamația.

parazitol catena pret

Calendula Tea

Unii oameni cred că ceaiul de calendula poate scădea umflarea și poate ajuta țesutul nou. Cu toate acestea, există dovezi științifice limitate cu privire la utilizarea calendulei pentru sănătatea pielii și a ochilor.

Cum să le folosești

pentru a face o pungă de ceai rece sau caldă pentru ochi:

 • abrupt două pungi de ceai în apă caldă.
 • Strângeți lichidul din pungile de ceai.
 • Pentru a folosi ca comprimare caldă, așteptați să se răcească să se răcească în jos ușor.
 • Pentru a folosi ca comprimare rece, răciți -le la frigider.
 • Puneți pungile de ceai pe ochii închiși până la 15 minute.
 • Repetați de câte ori este necesar.

Ochii sunt foarte sensibili, așa că oamenii ar trebui să fie întotdeauna precauți atunci când folosesc pungi de ceai în acest scop.

Nu folosiți niciodată pungi de ceai fierbinte pe ochii și nu mai folosiți dacă există vreo iritație. Punerea pungilor de ceai pe ochi poate fi, de asemenea, nepotrivită pentru copii.

rezumat

pungile de ceai sunt un mijloc eficient de aplicare a compreselor reci și calde la ochi. Compresele reci și calde ajută la ameliorarea simptomelor multor afecțiuni ale ochilor și pielii.

se acumulează pentru a sugera că ceaiul negru și verde poate fi util pentru sănătatea ochilor și pielii.

Cu toate acestea, Mai multe studii care folosesc o varietate de ceaiuri sunt necesare înainte ca cercetătorii să poată face orice concluzii ferme.

să fie întotdeauna precauți atunci când utilizați remedii alternative sau casnice pe ochi, deoarece sunt o zonă sensibilă.

Cumpărați pentru ceai

Unele dintre ceaiurile enumerate în acest articol sunt disponibile pentru a fi achiziționate în magazine alimentare și online:

 • Ceai negru
 • Verde TEA
 • Ceai alb
 • Ceai de mușețel
 • Calendula ceai
 • Sănătatea ochilor/orbirea
 • Medicină complementară/Medicină alternativă
 • Cat 1

Știri medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații . Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .